Foto: SVT

Anställda på Gekås smugglade ut varor – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Sju män misstänks ha smugglat ut varor för tiotusentals kronor via kassorna på Gekås i Ullared. Ett par av dem var vid brottstillfällena anställda på varuhuset.

Ligan upptäcktes i juni förra året. När de anställda suttit i kassan ska de ha låtit bli att slå in vissa varor som kumpanen lagt upp på kassabandet.

– Det ska vara nio gärningstillfällen, men alla sju är inte misstänkta vid alla tillfällen. Det är endast en gärningsperson som misstänkt vid samtliga tillfällen. Det är via kassan som personen har suttit och övriga har passerat med varor utan att betala, säger Cecilia Bengtsson, åklagare.  

”Ingen har tagits på bar gärning”

Polisen har tillsammans med säkerhetsavdelningen på varuhuset gått igenom övervakningsfilmer och lyckats identifiera gärningspersonerna.

– Det har varit ganska svårt att utreda. Det är en ganska lång tid tillbaka som det här har hänt. Övervakningsfilmerna har varit avgörande för att identifiera personerna som varit delaktiga. Det ingen som har tagits på bar gärning. Det är via övervakningsfilmerna vi har gjort iakttagelser, säger Cecilia Bengtsson.

Åklagare Cecilia Bengtsson berättar för Hallands Nyheter att det rör sig om flera gärningstillfällen och att vid ett tillfälle handlade det om stöldgods för ungefär 30 000 kronor.

De misstänkta kan komma att åtalas om två veckor.

– Jag behöver en eller två veckor att gå igenom förundersökningen som är på 400 sidor och jag ska sammanställa en stämningsansökan, säger Cecilia Bengtsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet