Här är hotellbygget det handlar om – sexton våningar och en skybar på Österskans och i delar av Picassoparken i Halmstad. Foto: White arkitekterVisa alla (2)
Visa alla (2)

Antalet namnunderskrifter räcker – klart med folkomröstning om hotellbygge i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Kontrollräkningen är färdig och det blev 8661 giltiga underskrifter. Kraven är uppfyllda för att gå vidare med en folkomröstning om hotellplanerna på Österskans i Halmstad.

En majoritet av Halmstads partier har redan meddelat att de kommer att rösta ja till folkomröstningen. Det enda kvarvarande hindret har varit om namninsamlingen hade tillräckligt många giltiga underskrifter – minst tio procent av de röstberättigade.

På onsdagen kom beskedet från kommunen – 8 661 namnunderskrifter är giltiga och det räcker.

Kommunfullmäktige kommer nu gå vidare och besluta att folkomröstningen ska bli av.

Se när namnlistorna lämnades över till kommunen den 8 mars:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu väntar en lång process där kommunen ska gå igenom samtliga underskrifter. Sen har politikerna sista säget. Klicka på klippet för att se när namnlistan lämnas över och för att höra mer om vad som händer nu. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotellplanerna på Österskans

Mer i ämnet