Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns regler för vad man får skriva på sin personliga registreringsskylt. Se exempel på vilka som godkänts och nekats i klippet. Foto: SVT

Antalet personliga registreringsskyltar har ökat i Halland

Uppdaterad
Publicerad

”SAFIREN”, ”DYRGRIP” och ”SHADOW” är några exempel på registreringsskyltar som beställts av privatpersoner – och godkänts. Att skaffa sig en personlig registreringsskylt har de senaste åren blivit mycket populärt bland invånarna, men alla önskemål går inte igenom.

Under de senaste fem åren har ansökningarna ökat med drygt 30 procent i Halland. Totalt finns det 1 107 personliga registreringsskyltar i regionen, medan siffran i landet är närmare 24 000.

Vilka typer av skyltar beviljas eller nekas? Och varför får man välja en egen registreringsskylt? I klippet ovan svarar Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

Antalet personliga skyltar som beviljats per år i Sverige sedan 2017:

2021: 3 511 stycken

2020: 3 468 stycken

2019: 3 347 stycken

2018: 2 825 stycken

2017: 2 905 stycken

Källa: Transportstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.