Bild tagen från polisens förundersökningsprotokoll. Foto: Polisen

Använde lagerlokal för cannabisodling – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas vid Varbergs tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott. Detta då de ska ha utrustat en lagerlokal utanför Kungsbacka för att kunna odla cannabis.

Odlingsverksamheten ska ha påbörjats i februari och avlutats i slutet på augusti då de båda männen – 38 respektive 32 år gamla – greps, anhölls och häktades.

Tillsammans misstänks de för att ha omvandlat en lagerlokal en bit utanför Kungsbacka till en cannabisodling. Polisen hittade sammanlagt 5 776 gram cannabis i lokalen, vilket motsvarar 196 plantor. Hade plantorna fått växa till sig skulle skörden kunnat ge nästan 50 kilo cannabis.

Utrustning hittades

Brottet anses som grovt av två skäl. Dels på grund av den stora mängden och dels på grund av att verksamheten ska ha bedrivits yrkesmässigt och i större omfattning.

I lagerlokalen hittades också, bortsett från narkotika, även en hel del utrustning som är anpassad för bevattning, belysning, gödning och odling.

Åtalas för fler brott

Den äldre av de åtalade männen gör vissa medgivanden men nekar till brott. Den yngre erkänner framställningen av cannabis men håller inte med om att gärningen ska rubriceras som grovt narkotikabrott.

Den äldre mannen åtalas även för narkotikabrott och ringa narkotikabrott för att ha haft droger på sig, något som han erkänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.