Mitt i byggprocessen, i mitten av nästa år väntas museet öppna. Se och hör Magnus Jensner som är museichef på Hallands Konstmuseum berätta om det nya museet. Foto: SVT/Nadya NortonVisa alla (5)
Visa alla (5)

Arbetet med ombyggnaden av Hallands Konstmuseum är i full gång

Uppdaterad
Publicerad

Just pågår arbetet med ombyggnaden av Hallands Konstmuseum. En ny byggnad börjar ta form med huvudentrén mot Nissan.

– Jag tycker att det blir som vi har tänkt oss, och jag tycker det är många delar som blir bättre när man får ser rummen som kommer upp. När väggarna och taket kommer upp så får man en helt annan känsla för volymen och det känns väldigt spännande, säger Magnus Jensner, museichef på Hallands Konstmuseum.

Vad är det som blir annorlunda?

– Allt får en ny touch på något sätt. Hela den gamla byggnaden kommer att målas om, alla fönster och trädetaljer. Hela museet får en uppfräschning och en helt annan tillgänglighet. Det är jättespännande att kunna få en helt ny del, säger Magnus Jensner.

Hur viktigt är det att bygga den nya delen?

– Det är viktigt för museet att kunna presentera utställningar, samlingar och kunna skapa en helt annan tillgänglighet. Jag tror att i förlängningen kommer den här platsen bli viktig både för Halmstad och Halland, säger Magnus Jensner.

Vad betyder det för konstverken att ha nya lokaler?

– Det betyder att konstverken får ett mycket bättre hem. De får ett stabilare klimatförhållande och en helt annan säkerhet. Vi kommer att kunna ta hand om konstverken på ett annat sätt för att de kommer vara mer tillgängliga inne i magasinen, säger Magnus Jensner.

I klippet ovan kan du se och höra Magnus Jensner som är museichef på Hallands Konstmuseum berätta om det nya museet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.