Arbetsförmedlingen växer i Hylte

Publicerad

Nu ska arbetet med att etablera nyanlända flyktingar i Halland ledas från Hyllte. Men sedan arbetsförmedlingen tog över kommunernas ansvar har endast en handfull kommit ut i arbetslivet.

Arbetsförmedlingeni Hylte ska nästintill fördubblas, från sex medarbetare till elva. Bara i århar det kommit 40 nyanlända som ska lotsas ut i samhället.

Arbetsförmedlingentog över det samordnande ansvaret från kommunerna att etablera nyanlända isamhället i december 2010. Syftet med reformen var helt enkelt att fåflyktingar i arbete snabbare.

Arbetsförmedlingen

IHylte är man nöjda. Trots att bara fem av de 90 nyanlända som arbetsförmedlingeni Halland hittills tagit hand om kommit ut i arbetslivet.

-Ja, jag är nöjd med det facit om man tittar på hur lång tid de har varit här. Deflesta har ju kommit under detta året. Ungefär 50 av dem har varit i Sverigeendast några månader, säger Bodil Ljungberg, chef för arbetsförmedlingen iHalland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet