Nu slipper Philip Olsson sitta i bilen när han blir sugen på att sjunga. Foto: SVT

Arga grannar gav Philip ny idé

Uppdaterad
Publicerad

När det inte funkade att öva sång hemma på grund av för hög ljudvolym började Philip Olsson,som pluggar på högskolan i Halmstad, att fundera på en ny lösning. Resultatet blev en portabel sångstudio.

– När jag bodde i lägenhet och jobbade mycket med ljud ville jag sjunga mycket i lägenheten. Det var i princip omöjligt för det var lyhört och grannarna klagade, säger Philip Olsson.

Lösningen blev att sitta i bilen och sjunga.

– Jag brände väl en hundring på ”soppa” till bilen varje gång, säger Philip med ett léende.

Under sångövningarna i bilen växte idén fram om den portabla sångstudion. Och efter att ha börjat plugga bland annat produktutveckling på högskolan i Halmstad så blev idén till verklighet.

”Jag har sålt slut”

Men det var inte bara Philip som tyckte att uppfinningen var bra. Till att börja med producerades 30 boxar, och intresset var stort både i Sverige och utomlands.

– Jag har sålt slut och nu ska det produceras mer, full rulle i fabrikerna. Känns fantastiskt givetvis, säger Philip Olsson

Och svaret på varför boxen blivit så populär – tror han är enkelt.

– Nu kan man öva sång utan att få klagande grannar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.