Halmstads kommun klarar inte att möta behoven av förskoleplatser i tid. Foto: TT

Återigen brist på förskoleplatser i Halmstad

Publicerad

Trots att det planeras och byggs flera nya förskoleavdelningar i Halmstads kommun meddelas nu flera föräldrar om att de inte får plats åt sina barn i tid.

Kommunen berättar i ett pressmeddelande att det kommer råda brist på förskoleplatser i Halmstad under våren 2018. Det innebär att kommunen inte kommer att kunna uppfylla platsgarantin.

I januari kommer platser åt omkring 45 barn påverkas av platsbristen. Berörda vårdnadshavare har fått besked om att kommunen inte kommer att kunna tillgodose en plats på någon av vårdnadshavarnas önskade skolor i tid.

Fortsatt ansträngt

Läget bedöms vara fortsatt ansträngt under hela våren.

– Det här är en allvarlig situation vi har under de kommande månaderna. Många nya förskoleavdelningar håller på att byggas, men efterfrågan i de olika områdena överstiger det antalet platser vi har just nu, säger Pauline Broholm-Lindberg, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Första spadtaget inför nya förskolan på Linehed

Det byggs ett flertal nya avdelningar i kommunen och några av dem kommer att öppnas under hösten 2018 i Frösakull, Oskarström och Söndrum.

Det är inte första gången det är brist på förskoleplatser i Halmstad. Läget var liknande vintern 2015/2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer