Foto: TT

Även Hylte och Halmstad vill låna ut mark till djurägare

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vädret har ställt till det för halländska djurägare. Både Hylte och Halmstad kommun hakar på trenden och ser över möjligheterna att låna ut mark för foder och bete.

Varberg, Falkenberg och Laholm har redan upplåtit mark till behövande djurägare till följd av foderbrist i torkan. Hylte och Halmstad kommun meddelar nu i pressmeddelanden att de vill göra en liknande insats.

– Vi ser över hur vi från Hylte kommun skulle kunna bidra, i första hand ser vi om vi har mark som kan lånas ut för bete eller foder. Vi undersöker nu hur vi skulle kunna samordna om det finns intresse av att låna vår mark eller om det finns andra privatpersoner som kan låna ut mark, säger kommunrådet Anna Roos (C).

Ansökningar tas emot genom kommunens kontaktcenter.

Ansvarar inte för kvaliteten

– Vi behöver göra saker tillsammans när det krisar i samhället. Nu behöver djurägare bete och foder, kan vi hjälpa till vill vi gärna göra det, säger Anna Roos.

I Halmstad erbjuds markytor i bland annat Vallås, Fyllinge och Åled. Precis som i övriga kommuner får gräset inte säljas vidare utan endast användas som foder till de egna djuren. Kommunen ansvarar inte heller för kvaliteten eller eventuella rester av skräp i gräset.

– Det blir först till kvarn som gäller och vi kommer att fördela marken så gott det går utifrån efterfrågat behov, säger Jenny Hertsgård, enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer