Projektet med färjeterminalen för Halmstad-Grenå beräknas vara klart under 2020. Foto: SVT/TT

Avtal om färjeterminalen för Halmstad-Grenå i hamn

Uppdaterad
Publicerad

Förvaltningsavtalet mellan Hallands hamnar och Halmstads kommun gällande färjeterminalen för linjen mellan Halmstad och Grenå godkändes under tisdagen när samhällsbyggnadsutskottets sammanträdde.

Eftersom det är Hallands hamnar som har avtalet med Stena Line behövdes det ett tilläggsavtal mellan Hallands hamnar och Halmstads kommun. Det är alltså det avtalet som nu är på plats.

– Sedan ska man i ärlighetens namn säga att det ska gå ända upp till kommunstyrelsen också, säger kommunrådet Jenny Axelsson (C).

Men där ska det inte stöta på patrull, gissar Jenny Axelsson. Därmed ska det inte finnas några formella hinder för projektet.

Byggstarten av färjeterminalen är planerad till våren 2019 och prislappen på investeringen är 126 miljoner kronor. Projektet väntas vara färdigställt under 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.