Genrebilder Foto: TT

”Bandy-buss” ska öka publiksiffran

Uppdaterad
Publicerad

Bandyklubben Frillesås BK ordnar nu en bandybuss för att få fler att komma till matcherna. Bussen kommer att köra från Kungsbacka till anläggningen Sjöaremossen under säsongens sista lördagsmatcher.

– Bakgrunden till initiativet är att vi känner att vi vill utöka vår åskådarskara. Vi har en trogen publik, men det är väldigt svårt för dem som inte redan är frälsta att upptäcka oss eftersom anläggningen ligger så långt bort, säger föreningens webb- och medieansvarig Fredrik Brorsson.

Historiskt avancemang

Just nu ligger Frillesås BK på förstaplatsen i Allsvenskan, landets näst högsta serie. Och med bara några matcher kvar av säsongen har laget goda chanser att ta sig till den högsta serien vilket skulle bli ett historiskt avancemang för Kungsbackaklubben.

Laget snittar på omkring 300 besökare varje match. Och nu är tanken att de ska bli fler.

”Vi vill visa upp oss”

För att ge laget extra skjuts under säsongens tre sista lördagsmatcher har laget nu beslutat att ordna busstransport för publiken. Bussarna kommer att avgå från Kungsbacka station med stopp i Fjärås, Åsa och Frillesås innan slutdestinationen Sjöaremossens isbana.

– Eftersom det går väldigt bra för Frillesås BK vill vi visa upp oss. Förhoppningsvis kommer det här leda till att fler kommer till säsongens sista lördagsmatcher och ger oss det stöd vi behöver för att ta oss till elitserien, säger Fredrik Brorsson.

Den första bussen går nu på lördag då Frillesås BK tar emot Västanfors IF hemma på Sjöaremossen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.