Fredrik Brandin, Niclas Wiklander och Anton Lööf är några av de skrinnande frusökarna. Foto: SVT

Bandyspelare från Frillesås BK söker fru

Uppdaterad
Publicerad

Frillesås bandy spelar visserligen i näst högsta serien, men det är något helt annat som gjort att intresset för klubben har ökat betydligt de senaste dagarna. Spelarna har nämligen anammat konceptet från TV-programmet Bonde söker fru.

Fredrik Brandin är 28 år och spelar bandy i Frillesås BK. Det innebär visserligen att han är borta mycket, men han är ingen som ”ränner” på krogen. I Fredrik får du en lugn och stabil kille.

Det skulle kunna vara en presentation från Bonde söker fru, men i Frilllesås handlar det istället om bandyspelare som söker partners. I en film på nätet tar bandyspelarna rollen som bönderna har i TV-programmet.   

– Vi lade ut filmen på skämt, men för lilla Frillesås har det blivit väldigt stort, säger Fredrik Brandin, anfallare och en av singlarna i laget.

Fått stort genomslag

Enligt honom har bandylagets facebooksida nu ökat i popularitet med 58.000 procent – tack vare fru-sökandet. Frillesås som förening har uppmärksammats i media av sällan skådat slag. Men på kärleksfronten har det ännu inte gett resultat.

– Vi har inte kommit så långt, förutom att vi har fått en del mejl. Det trodde vi inte från början, men det är kul. Nu får vi spinna vidare på det här, säger Fredrik Brandin.

Han vet ännu inte om det finns någon intressant partner att finna bland mejlen. Intresseanmälningarna finns fortfarande i tryggt förvar hos ”programledaren”, som administrerar mejlkontot. Hur idén växte fram är inte helt glasklart, men olika pusselbitar har bidragit till det hela.

– Från början är det väl att bortasupportrar har kallat oss bönder, med ramsor som ”bonde söker fru från Frillesås”. Vi har spunnit vidare på det. Plus att äldre spelare i laget, som har tjejer, tyckte att det var dags för oss att ta tag i det, säger Fredrik Brandin.

Behåller fokus på bandyn

Trots att det blivit en stor apparat av det hela är han inte rädd att kärlekssökandet ska ta för mycket fokus från bandyn.

– Det är en rolig grej som man snackar om i omklädningsrummet, men när vi väl är ute på isen är det fullt fokus där. Vi har inte kommit till någon form av dejtande heller än, så vi får se när det drar igång, säger Fredrik Brandin.

Men du kan lova att ni inte åker runt och spanar på läktaren istället för att fokusera på spelet?

– Vi får väl se. Men förhoppningsvis har gubbarna fokus på bandyn i första hand.

I dag lördag spelar Frillesås BK match mot IF Boltic i Karlstad och Fredrik Brandin stänger inga kärleksdörrar om en värmlänning skulle öppna sitt hjärta.  

– Det är inte omöjligt. Är de villiga att röra på sig kan det säkert bli någon av gubbarna som blir intresserade.

Alltmer seriöst

Med det stora intresset har projektet blivit allt mer seriöst. Nästa steg är en mer ingående presentation av varje spelare.

– Nu är tanken personliga filmer om varje person som är med. Tittarna får följa med i vardagen på jobb och fritidsaktiviteter. Vi berättar om vad vi söker och sen får vi se vart det leder. Nu när det blivit så stort fortsätter vi, säger Fredrik Brandin.

Kvinnor ska få upp ögonen för Frillesås bandyspelare?

– Det tycker jag absolut. Om inte annat är det kul om de kommer och kollar på våra matcher.

Så det handlar lite om publikfrieri?

– Absolut, det har blivit en jädra schvung för klubben med folk utifrån som hör av sig och tycker att det är ett roligt initiativ.

Tror du på ett fullsatt på Sjöaremossen nästa hemmmatch?

– Det får vi hoppas, säger Fredrik Brandin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.