Boken, som har skrivits på initiativ av föreningen ”Den goda jorden”, ska delas ut till alla klasser i årskurs 3. Foto: Anna Palmgren/SVT

Barnbok från intresseförening delas ut till skolklasser i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Skolklasserna i årskurs 3 i Varberg fick förra veckan ta emot en bok framtagen av intresseföreningen ”Den Goda Jorden”. Innehållet handlar om barn som protesterar mot politiker för att bevara åkermarken.

– Det är vår generation som förstör för dem, så absolut är det viktigt att de ska få med sig att man kan göra någonting, säger författaren Torgerd Adolphsson.

I klippet berättar Torgerd Adolphsson om varför hon tycker att boken är viktig för barnen.

Torgerd Adolphsson är numera pensionerad lågstadielärare som tidigare skrivit förlagsutgivna läroböcker. Men när hennes gamla elev som är medlem i föreningen ställde frågan om hon ville skriva en bok med budskapet ”bevara åkermarken” tackade hon ja. Under arbetets gång gick hon också själv med i föreningen.

Årskurs 3

Till skrivandet av boken har Torgerd Adolphsson själv sökt efter fakta och i slutändan granskades texterna av en professor på Chalmers. Nu hoppas hon att boken ska komma till användning även framåt, för kommande årskurs 3:or.

I klippet nedan berättar Varbergs kommun hur de resonerade kring när de tog in barnboken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.