Foto: SVT

Bil körde in i träd – ung kvinna omkom

Uppdaterad
Publicerad

Vid halvniotiden på söndagskvällen inträffade en allvarlig singelolycka i Knäred. En personbil körde av vägen och en ung kvinna avled.

Klockan 20.23 kom larm om att en bilolycka inträffat på länsväg 580 i Knäred i Laholms kommun. En personbil körde av okänd anledning av vägen och in i ett träd. I bilen fanns två personer. Passageraren, en ung kvinna, avled av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Enligt initiala uppgifter blev föraren, en ung man, lindrigt skadad men enligt Hallands sjukhus i Halmstad vårdas han på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador.

Utredning pågår

Bilen är tagen i beslag och polisen utreder händelsen. Föraren är misstänkt för brott.

– Han misstänks för vållande till annans död, rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, säger Bengt Nilsson, polisinspektör vid trafikpolisen i region Väst.

Polisen kommer bland annat att göra en undersökning av platsen där bilen körde av vägen och när det är möjligt hålla förhör med föraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.