Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagen kom anhöriga till de drabbade till olycksplatsen och lämnade blommor. Här berättar polisens presstalesperson August Brandt hur polisen nu jobbar vidare med ärendet. Foto: SVT

Bil kraschade in i träd utanför Kungsbacka – två unga män döda

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern omkom under lördagskvällen till följd av en bilolycka utanför Vallda i Kungsbacka kommun. Totalt var det fem unga män som färdades i bilen när den kolliderade med ett träd. En av dem vårdades initialt med allvarliga skador. Hans skadeläge blev dock stabilt under tisdagen då han också vaknade upp efter att ha varit sövd.

Larmet om olyckan kom in vid 20.30 på midsommardagen. Tre av männen, som är i 25-årsåldern, fördes till sjukhus. En av dem vårdades initialt för allvarliga skador. Under tisdagen vaknade han upp efter att ha varit sövd sedan olyckstillfället, och enligt Sahlgrenska sjukhuset är hans skadeläge under tisdagen stabilt.

Vad som kan ha föranlett olyckan är för tidigt att säga enligt polisen.

Dödsolyckan i Vallda

– Vi måste utreda den biten, säger polisens presstalesperson August Brandt.

Platsundersökning under tisdagen

Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Ingen är delgiven misstanke i nuläget. Polisen har ännu inte kunnat genomföra förhör, utöver de initiala.

– Det viktigaste är att de drabbade får återhämta sig innan vi påbörjar förhörsarbetet, säger Annika Laag, presstalesperson på polisen.

Under tisdagen genomförs en platsundersökning där olyckan skedde. Den tekniska undersökningen av bilen kommer att påbörjas så snart som möjligt, enligt polisen.

Anhöriga besöker olycksplatsen: ”För att förstå att verkligen hänt”

Samtidigt växer högen av blommor och hälsningar på olycksplatsen i Vallda.

Andrej och Valerija miste sin släkting i olyckan. Här berättar de varför det är viktigt för dem att besöka platsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kan inte förstå”. Möt Andrej och Valerija på olycksplatsen i Vallda där de miste sin släkting i olyckan på lördagskvällen. Foto: Klara Misgeld/ SVT

Stödgruppen: ”Påverkar oss alla i kommunen”

Kungsbacka kommuns stödgrupp sattes in under helgens akuta läge. I klippet nedan berättar gruppens ordförande Linnea Kumlemark hur de har arbetat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Påverkar oss alla i kommunen”. Så har kommunens krisgrupp POSOM jobbat efter dödsolyckan i Vallda. Se ordföranden Linnea Kumlemark berätta. Foto: Anton Johansson/ SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Vallda

Mer i ämnet