Bilden kommer från förra veckans bilbränder vid Falkenbergs järnvägsstation. Foto: Räddningstjänsten

Bilar i brand vid järnvägsstationen – igen

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på mindre än en vecka larmades polis och räddningstjänst ut på bilbränder vid järnvägsstationen i Falkenberg under måndagsnatten.

Larmet kom vid 04-tiden och när räddningstjänsten och polisen kom till platsen visade sig att det rörde sig om två brinnande bilar.

– Det är två bilar som brinner när vi kommer dit. Bilarna fick bärgas från platsen och vi skrev en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Ingen är gripen men polisen har en förhoppning om att gärningspersonerna ska ha fastnat på film.

– Jag vet inte om det finns övervakningskameror där men det bör det ju nästan göra. Enligt mina uppgifter ska det vara vid pendelparkeringen.

LÄS MER: Bilbränder i Falkenberg – sex bilar inblandade

Det är andra gången inom loppet av mindre än en vecka som bilar brinner vid järnvägsstationen i Falkenberg. Under natten till fredagen brann tre bilar vid parkeringen och ytterligare tre bilar blev skadade.

Tror ni att det handlar om samma gärningspersoner?

– Det kan säkerligen inte uteslutas när det handlar om samma plats och man måste ju nästan vara bilburen när man gör det här för det ligger ju inte centralt, säger Hans Lippens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.