Polisens tekniker är på plats vid den misstänkt anlagda branden under annandagen. Foto: Tomas Singer

Blivande flyktingboende brann i natt

Uppdaterad
Publicerad

En förskola som byggs om till flyktingboende brann under natten. Det är tredje gången som samma byggnad drabbas av en brand sedan förra hösten. Men det var på morgonen oklart hur den senaste branden startade.

Strax efter klockan 06 gick ett automatlarm på förskolan i Lerkil i Kungsbacka kommun. När räddningstjänsten kom fram till platsen brann det ordentligt.

– Det slog ut lågor från väggarna. Så det var en ordentlig brand i en gavel på byggnaden, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

LÄS MER: Upprörda känslor efter brand på boende för nyanlända

Totalt tre stationer ryckte ut till förskolan, och efter en stund hade räddningstjänsten lyckats släcka branden. Räddningstjänsten stannade dock kvar på platsen för att kontrollera att branden inte spridit sig ner i husgrunden eller upp på vinden.

Hur tros branden ha startat?

– Inte en susning än så länge. Jag vet faktiskt inte, säger Hans-Olof Allgulin.

Så sent som för ett och ett halvt år sedan drabbades förskolan av två bränder. Då misstänktes branden ha varit anlagd.

LÄS MER: Mordbrännare tros ha satt eld på förskola

Polisen uppger att händelsen utreds som misstänkt mordbrand.

– Det finns ingen anledning att det skulle börja brinna med tanke på vädret, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson. 

Platsen är avspärrad och under dagen kommer polisens tekniker genomföra en teknisk undersökning av förskolan. Enligt polisen ska fastigheten vara skadad på gaveln – men det hade kunnat gå värre, menar Fuxborg.

– Hade inte räddningstjänsten varit så snabba till platsen så hade förskolan brunnit ner till grunden, säger Thomas Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.