Halkan slog till på E6 under lördagen då både hagel och snöblandat regn föll från himlen. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Blixthalka efter hagelskur på E6 söder om Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En plötslig hagelskur orsakade på lördagsmorgonen en olycka med fem inblandade bilar på E6 söder om Halmstad.

– Det låg en centimeter hagel på vägbanan, säger Anna Zander, teamledare på SOS Alarm.

Flera trafikolyckor har inträffat i Halland under lördagen till följd av halka.

En personbil körde strax efter klockan åtta på lördagsmorgonen in i vajerräcket i norrgåenderiktning på E6 strax utanför Snapparp. Ytterligare tre bilar påverkades i krocken och blev stillastående.

Hagelskur överraskade

På samma ställe, men i södergående riktning, körde en personbil kort därefter i diket. Ingen person ska ha skadats i olyckorna.

– Det var en hagelskur som förmodligen överraskade bilisterna. En väldigt lokalskur och det blev halt, säger Anderas Karlsson, inre befäl på räddningtjänsten i Halmstad.

Enligt SOS Alarm låg det en centimeter hagel på vägbanan. Vägen stängdes inledningsvis för trafik. Vid niotiden meddelade räddningtjänsten att trafiken släppts på igen, men att det går trögt i såväl söder och norrgående riktning på E6 söder om Halmstad.

Halkolycka även vid Kvibille

Vid lunchtid orsakade det hala väglaget ytterligare en trafikolycka. Den här gången i södergående riktning på E6 i höjd med Kvibille.

– Samma sak där, det kom lokalt snöblandat regn, säger Andreas Karlsson på räddningstjänsten.

En personbil körde in i mitträcket för att sedan hamna i vägrenen. Räddningstjänsten är påväg till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.