Boende i Skogaby är kritiska till planerad solcellspark

Uppdaterad
Publicerad

Boende och företagare i Skogaby i Laholms kommun är djupt oroade för utsikterna att få en större solcellsanläggning som granne. Både för att de befarar att huspriserna kan sjunka, men också för att förlora sin affärsverksamhet. Nu riktas skarp kritik mot den solcellspark som planeras i närheten av samhället.

I klippet ovan får du följa med Hanna Marntell, som menar att hennes stuguthyrning i området kommer kollapsa om solcellsparken etableras. Samt Stina Roupé som riskerar att bli granne med den 40 hektar stora parken.

Så kommenterar markägaren kritiken

Det är markägaren Sperlingsholms gods som planerar att arrendera ut mark till företaget Universal Kraft, som vill anlägga parken i Skogaby. Hör Carl Kuylenstierna, vd för Sperlingsholms gods, bemöta kritiken från närboende till parken i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.