Foto: SVT

Boendet har slagit larm om mannen tidigare

Uppdaterad
Publicerad
Företrädare för boendet på Vallås har velat få mannen flyttad redan tidigare.

Linda Andréasson är företrädare och delägare på asylboendet Arena hotel. Hon säger att hon inte blev förvånad när hon fick information om bråket och att mannen var misstänkt för att ha attackerat andra boende.

Läs om händelsen här: Gick till attack med sax

– Vi har informerat Migrationsverket flera gånger om att vi velat få honom flyttad till ett annat boende eftersom han betett sig hotfullt mot både personal och andra boende. Han har också slagit sönder fönsterrutor som vi har anmält till polisen, säger Linda Andréasson.

Kommer inte tillbaka

SVT Nyheter Halland har inte fått kontakt med Bo Johansson, Migrationsverkets enhetschef i södra Halland. Men till Hallandsposten säger han:

– Vi är medvetna om att några stycken har varit besvärliga. Vi har aktivt sökt annat boende till dem men inte hittat det.

Men Linda Andréasson uppger att hon nu har blivit lovad av Migrationsverket att mannen inte ska komma tillbaka till boende, även om han skulle släppas från sin anhållan.

Boendet har i nuläget 421 boende. Tidigare har det funnits plats för drygt 300 person, men sedan en dryg månad tillbaka har Migrationsverket skrivit tillfälliga så kallade förtätningsavtal med flera boenden runt om i landet, bland annat Arena hotell i Halmstad.

Förtätning

Enligt nuvarande avtal ska det finns plats för max 462 personer på boendet.

– Men det är inte på grund av den här förtätningen som nattens bråk har uppsått. Utan det är kopplat till att en person förstör för de andra, säger Linda Andréasson.

Vad som utlöst just det här bråket vet hon inte. Något som inte heller polisen kan eller vill uttala sig om i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer