En handlingskraftig granne på våningen ovanför hade lyckats släcka branden. Foto: TT

Började brinna i blomsterlåda – grannen ovanför släckte

Publicerad

Under torsdagen började det brinna i en blomsterlåda i centrala Halmstad. Men innan Räddningstjänsten kom till platsen hade en handlingskraftig granne lyckats släcka branden – från våningen ovanför.

Larmet kom vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen. En boende i centrala Halmstad hade sett att det brann i en blomsterlåda på balkongen mittemot och slagit larm.

Räddningstjänsten begav sig till platsen men när de kom fram hade branden redan släckts. En handlingskraftig granne på våningen ovanför hade på ett eller annat sätt lyckats släcka branden.

– Det var snabbt agerat. Grannen hade lyckats hälla vatten från balkongen ovan. Så när vi kom fram var det bara att packa ihop igen, säger Niklas Rosenberg, inre befäl på Räddningstjänsten i Halland.

Vad orsakade branden?

– Det är svårt att veta. Det kan vara allt från cigarettfimpar till glasbitar som ligger i solen, säger Niklas Rosenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.