Foto: Illustration från Laholmshem. Det finns i nuläget idéer om att bygga passivhus som i dag finns i Österrike.

Bostadssatsning i Knäred – 100 nya lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Laholmshem har nu köpt en stor tomt och en mindre fastighet i Knäred. Den stora tomten ligger vid Lagan och visionen är att totalt bygga minst 100 nya lägenheter.

Det rör sig om den stora växthustomten vid Blomtervägen 11 som ligger vid Lagan i Knäred, det kommunalägda bolaget har även köpt en mindre fastighet vid Blomstervägen 7.

– Det är växthustomten som är den stora och är runt 20 000 kvadratmeter, där finns även strandläge vid den tomten. Sen har vi även köpt en mindre fastighet som är runt 2600 kvadratmeter och som sedan ett halvår tillbaka är nyrenoverat till två lägenheter, säger Stefan Lundström, VD Laholmshem.

Laholmshem köpte växthustomten för 3 050 000 kronor, och den mindre fastigheten på Blomstervägen 7 för 750 000 kronor. Den stora tomten på Blomstervägen 11 ägdes av en privatperson, och den mindre fastigheten ägdes av ett företag.

”Tomterna ligger i ett utvecklingsområde”

Samtidigt som fastighetsaffärerna gick i lås sålde Laholmshem även åtta lägenheter på Dalavägen 4. Laholmshem sålde lägenheterna för 2 900 000 kronor.

– Företaget som ägde den mindre fastigheten köpte våra åtta lägenheter på Dalavägen, säger Stefan Lundström och tilllägger:

– Tomten och fastigheten som vi har köpt ligger i ett utvecklingsområde och det är därför vi har köpt dessa. Det är ett väldigt vackert läge, och Laholm växer. Vi ville vara först på bollen, säger Stefan Lundström, VD Laholmshem.

En idé är passivhus

Det är på växthustomten som Laholmshem har en vision att bygga närmare 100 lägenheter, och en idé är att bygga passivhus.

– Visionen är att de ska vara klara runt år 2020 till 2022. Vi vet i nuläget inte hur pass stora lägenheterna kommer bli, säger Stefan Lundtsröm, VD Laholmshem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.