Bränder i Kungsbacka kan vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera anlagda bränder på kort tid i Kungsbacka så sätter polisen och räddningstjänsten nu in extrapersonal

Polisen har nu bekräftat att de fem bränder som drabbat Kungsbacka i juli och augusti kan vara anlagda. Totalt  handlar det om två i båtar, två i bilar och en i tidningshuset där Norra Halland sitter. Alla bränder har varit inom en väldigt liten yta och under en kort tid och det är det tillsammans med teknisk bevisning som gör att polisen misstänker att det är gjort med vilje.

Om det finns en pyroman i Kungsbacka, ska man vara rädd?

Bränder i Kungsbacka

– Jag tycker inte man ska vara rädd, men försiktig. Man behöver inte ställa ut brännbart material utanför sina fastigheter. Sedan så har vi och räddningstjänsten extra folk ute under natten. Folk ska vara vaksamma, säger Christer Bartholdsson, närpolischef Kungsbacka.

När tidningen Norra Hallands lokaler brann var det personalen själva som tipsade polisen om spåren som tydde på att branden inte var en olycka.

Vad tänker du om att det kan gå runt en pyroman?

– Det är fruktansvärt. Det är jättehemskt och man känner verkligen med dem som genomlidit det här på andra orter. Den tanken är väldigt påfrestande och att man inte vet var det kan dyka upp igen, säger Elisabeth Bilde, vd och chefredaktör för Norra Halland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Kungsbacka

Mer i ämnet