Natten till den 13 november totalförstördes den anrika Maredsgården i Oskarström. Foto: SVT

Brandutredning vid Maredsgården nedlagd

Publicerad

Polisen har lagt ner sin utredning gällande branden som totalförstörde Maredsgården i Oskarström i höstas, det skriver Hallandsposten.

Natten till den 13 november larmades räddningstjänsten om en brand vid Maredsgården i Oskarström norr om Halmstad. När räddningspersonalen kom till platsen stod den anrika byggnaden i fulla lågor och gick inte att rädda.

LÄS MER: Samhällsföreningens planer försvann i branden

Vad som orsakade branden har sedan dess varit oklart – och så lär det förbli, för nu har polisen lagt ner sin utredning gällande brandorsaken, det skriver Hallandsposten.

– Vår utredning är nedlagd, vi kunde inte fastställa brandorsaken. Byggnaden var extremt brandskadad och det var dessutom rasrisk. Bevisningen har brunnit upp, säger Cecilia Bergstén, chef för polisens rotel för grova brott i Halland till HP.

Vad som nu händer med resterna av Maredsgården är upp till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.