Bröllopsgäst höggs med kniv – 19-åring döms för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Inför ett bröllop i somras attackerades en man av tre andra män. De tre stod åtalade för försök till mord men döms nu till grov misshandel respektive misshandel.

Det var i samband med ett bröllop i Laholms kommun som händelsen utspelade sig. En av bröllopsgästerna blev attackerad av tre män. Han körde sin bil och plötsligt kom en annan bil i hög fart bakom honom och tvingade honom att stanna.

Ut ur bilen klev en 19-åring med en kniv i handen. Bröllopsgästen stannade kvar i bilen och låste dörren. 19-åringen försöker då slå sönder passagerarrutan med skaftet till kniven. Samtidigt klev två andra unga män ur bilen.

Knivhöggs i benet

De tre männen ska ha öppnat en av dörrarna för att sedan slå och knivhugga bröllopsgästen i låret, ett knivhugg ska också ha riktats mot bröstet. 19-åringen pekas ut som den som använde kniven. Efter händelsen lämnade gärningsmännen platsen och bröllopsgästen fick hjälp av en förbipasserande och fick uppsöka sjukhus med svåra skador.

Döms till fängelse

Samtliga nekade till brott, de åtalades för försök till mord men Halmstads tingsrätt anser inte att det går att styrka att avsikten varit att döda bröllopsgästen.

19-åringen döms för grov misshandel, till fängelse i ett år och åtta månader, medan de två andra männen fälls för misshandel, till skyddstillsyn och en månads fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.