En man i 40-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador efter händelsen i Linehedsparken i Halmstad som först utreddes som mordförsök, men i domen betraktas som grov misshandel. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Brottsoffer sparkades och filmades naken – nu döms Halmstadsbo för grov misshandel i Linehedsparken

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmannen slog, sparkade och stampade på offret ett flertal gånger när han låg medvetslös på marken. Sedan ska han ha klätt av offret, tagit fram sin telefon och filmat. Nu döms en 33-årig man för den grova misshandeln i Linehedsparken i Halmstad i somras.

Under filmandet ska gärningsmannen ha tagit upp offrets huvud och släppt det i marken vid ett par tillfällen. Offret, som är i 40-årsåldern, och också har ett kriminellt förflutet minns ingenting av händelsen som skedde i början av augusti förra året.

Skickade nakenbild på offret

När polis kom till platsen påträffades han allvarligt skadad. Enligt det första vittnet som larmade SOS ska flera personer stått runt honom. De lade kläder på hans nakna kropp.

Offret fick bland annat utslagna framtänder och blödningar på insidan av huvudsvålen.

Gärningsmannen ska efter händelsen ha skrutit om misshandeln och skickat en nakenbild på offret till en person i sociala medier.

Döms till fyra års fängelse

Den 33-årige mannen dömdes till fyra års fängelse för bland annat grov misshandel, ringa narkotikabrott och för en ytterligare en misshandel i somras. Den 33-årige mannen förekommer sedan tidigare under 32 avsnitt i belastningsregistret. Ytterligare en man var misstänkt, men frias för den här händelsen.

Så här såg det ut när polisen undersökte platsen efter händelsen 1 augusti 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.