Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bussen hamnade i diket och avåkningen tros ha orsakats av att chauffören ska ha väjt för en älg. Foto: Casper Sewerin/SVT

Buss välte söder om Landeryd – trettiotal mellanstadieelever ombord

Uppdaterad
Publicerad

En buss med skolelever körde av vägen och välte i Hylte kommun på torsdagen. 20-30 elever befann sig ombord på bussen när olyckan var framme. Avåkningen orsakades av att bussen väjde för en älg.

Det var strax före klockan tio på torsdagsförmiddagen som olyckan inträffade.

– Läget är stabilt där kan man väl säga. Alla eleverna är ute ur bussen och vi inväntar en ny buss för vidare transport, sa Stefan Rane på räddningstjänsten i Halmstad inledningsvis.

Samtliga hade bälte

Räddningstjänsten påpekar att samtliga elever på bussen lyckligtvis hade bälte på sig.

– Om de inte hade haft det hade vi haft väldigt många skadade, säger Stefan Rane.

Ett barn fick föras till vårdcentralen för kontroll.

Skolan krishanterar

Maria Gull Erlandsson, rektor på Landeryds skola, bekräftar att eleverna var på väg hem från en slöjdlektion på Örnaskolan när bussen väjde för en älg.

– Vi håller på för fullt nu med att ringa alla vårdnadshavare till de elever som var på bussen, säger Maria Gull Erlandssson.

Skolan har haft räddningstjänst, polis, elevhälsa och kuratorer på plats för att stötta de elever som behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.