Tåg på Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås var inställda under måndagen. Foto: SVT

Bussar ersatte i stormens spår

Uppdaterad
Publicerad

Det var fortsatt stopp i tågtrafiken längs Viskadalsbanan efter stormen Ciara på måndagen. Även ett morgontåg ställdes in på tisdagen, men enligt prognosen ska trafiken rulla på Viskadalsbanan under tisdagen. Ersättningsbussar ersätter inställda tåg.

Till följd av stormen Ciara var tågtrafiken fortsatt inställd längs Viskadalsbanan, mellan Varberg och Borås under måndagen. Ersättningsbussar sattes in.

Även Krösatåg på sträckan Halmstad-Värnamo ersättes med buss en tid under på måndagen.

Stormen har ebbat ut och det råder inga SMHI-varningar i Halland längre. Däremot är det höga flöden på Kattgatt, samt varning för kulingvindar.

Med anledning av ovädret var på måndagen knappt 800 hushåll i Kungsbacka kommun utan ström. På tisdagen har de flesta i länet fått strömmen tillbaka. Elnätsföretaget Ellevios prognos är att alla hushåll ska få strömmen åter under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.