Genrebild. Foto: TT

Butiksbiträde misstänkt för misshandel efter snatterikontroll

Uppdaterad
Publicerad

Ett butiksbiträde på en mataffär i centrala Halmstad misstänks för misshandel efter en konfrontation med en man som ska ha försökt snatta en öl. Även mannen är polisanmäld.

Händelsen inträffade vid klockan halv åtta på lördagskvällen. Enligt personal i mataffären kontrollerades en man som ska ha setts försökt snatta en öl.

– Då ska mannen ha börjat svinga mot personalen. Personen som blir utsatt för det skickar en sving tillbaka, vad jag kan förstå, och träffar mannen som börjar blöda vid munnen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Invecklad situation

Han poängterar att det rör sig om en invecklad situation.

– Mannen som börjar blöda är misstänkt för försökt till ringa stöld. Men det är inte straffbart. Han utsätter även personalen för försökt till våld och den anställde slår tillbakas. Vi får upprätta en anmälan där åt båda håll, säger Stefan Gustafsson.

Mannen är misstänkt för försök till misshandel och butiksbiträdet för misshandel.

– Vad som är vad får rätten avgöra. Man har ju rätt att använda nödvärn i form av våld men det är också i proportion till angreppet, säger Stefan Gustafson.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.