Bygget av Varbergstunneln orsakar cykelkaos på stationen

Uppdaterad
Publicerad

Det pågående tunnelbygget i Varberg gör det svårt att ta sig fram till stationen och parkera sin cykel eller bil. Resenärerna beskriver situationen som smått kaosartad.

– Jag kom nu och skulle parkera min cykel på den stora parkeringen, men jag hittade inte vägen dit och gav upp, säger pendlaren Åsa Daugaard.

Trafikverket vill att resenärer använder den anvisade cykelparkeringen norr om stationshuset, men många använder fortfarande den gamla parkeringen närmare tågspåren.

”Förbättrar pendlingen på sikt”

Mathias Wärja, projektchef för Varbergstunneln på Trafikverket, ber pendlarna att hålla ut och invänta mer permanenta lösningar kring stationen.

Finns det risk att situationen kring stationen fungerar avskräckande på pendlingen?

– Jag hoppas inte det. Jag hoppas att folk har förståelse för att det här kommer förbättra pendlingen på sikt. Man får vara noga med sin planering och vara ute i god tid, säger Mathias Wärja.

I klippet ovan hör du resenärerna tycka till om situationen på Varbergs station.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varbergstunneln

Mer i ämnet