Öresundståg. Foto: Johan Nilsson/TT

Regeringen ger klartecken för Varbergstunneln och Halmstad C

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade regeringen den nationella planen för infrastrukturen för perioden 2018-2029. Regeringen ger bland annat klartecken för Varbergstunneln med resecentrum, ombyggnad av Halmstads centralstation och dubbelspår på hela sträckan mellan Ängelholm och Helsingborg.

Ovannämnda projekt är enligt Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsen tillväxtutskott, de viktigaste bitarna för Halland.

– Vi har fått jackpott. Det allra viktigaste är satsningen på Västkustbanan som är Hallands livsnerv, säger han.

Sammanlagt satsar regeringen omkring 700 miljarder kronor runt om i landet.

– Nu gör vi den största järnvägssatsningen i modern tid. Investeringar i samhällsbygget och i det som bygger Sverige starkt och hållbart går före sänkta skatter. Sverige ska ha ett modernt järnvägsnät där tågen går i tid över hela landet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Regeringens beslut om infrastrukturen innebär även satsningar på Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås och Kattegattsleden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer