I klippet berättar Peter Angergård, ordförande för Camping Västkust om varför de halländska campingarna främst har haft besökare från närområdet i sommar. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Campingägaren om sommaren: ”Många sa att det skulle bli hemester”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ungefär 20 procent färre campinggäster än normalt på de halländska campingarna i sommar. Och trots att fler har semestrat inom Sverige så har man inte velat åka särskilt långt säger Peter Angergård, ordförande för Camping Västkust samt ägare av Åsa camping.

– Det är en annorlunda sommar. Den har blivit bättre än vad vi hade tänkt oss i Halland men totalt sett tror vi att svensk camping kommer tappa ungefär 25-35 procent.

Klicka på klippet för att höra Peter Angergård om varför de främst har haft besökare från närområdet på de halländska campingarna i sommar, samt vad de tänker inför hösten och nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.