Så påverkas campingarna av coronavirus. Foto: Anna Palmgren/SVT

Campingen: Kan bli ett uppsving efter coronavirus

Publicerad

Kommer fler att välja campingen före utomlandssemester i spåren av det nya coronaviruset? Det är förhoppningen på Gullbrannagården utanför Halmstad där man nu valt att öppna för säsongsgäster redan till påsk i stället för valborg.
– Jag tror att människan har ett behov av att komma hemifrån en stund, få lite paus kring all hysteri, säger Anna-Karin Josse, biträdande platschef på campingen.

På Gullbrannagården drabbas man just nu då flera väljer att ställa in konferenser. Men gällande campingen finns mindre oro, än så länge har ingen valt att avboka sina husvagns-semestrar.

Däremot vidtar de försiktighetsåtgärder. Till exempel genom extra städningar och att de nu erbjuder take-away på mat.

Upplever trygghet på campingen

Campinggästen Bertil Dahlin är en av dem som bor året runt på Gullbrannagården och menar att det just nu känns tryggare att bo på campingen snarare än i stan.

– Jag vet inte hur många säsongscampare det är som kommer, men det är en hel del och då blir det trångt. Då har jag funderat på hur man beter sig, säger han.

I klippet berättar Anna-Karin Josse om vad de tror om effekterna för campingarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet