Hör mer om hur Visit Halland resonerar och förbereder sig för turistsäsongen i klippet ovan. Foto: TT/Fredrik Magnusson/SVT

Regionen fokuserar på svenska turister i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

När det stora riskerna för smittspridning av corona försvinner tror regionens egen resguide Visit Halland att det i år är hemester som gäller. Istället för att fokusera på norrmän och danskar satsar Region Halland nu främst på att få svenskar att semestra i länet.

Osäkerheten kring vilka regler och restriktioner som kommer att gälla för internationellt resande framöver kommer sannolikt innebära att människor väntar in i det sista med att boka sin semesterresa.

På Visit Halland, regionens besöksnäringsavdelning, räknar de med att många svenskar stannar i Sverige på semestern, en så kallad hemester. Dels eftersom det kan kännas tryggare att vara på hemmaplan och dels för att det kan bli snabba ryck när det väl blir tillfälle att boka resa.

Coronaviruset i Halland

– Vi har fantastiska stränder och en stark campingnäring. En allmän trend är att man söker sig alltmer till naturen och paketerade naturupplevelser. Vi tror det kommer öka eftersom de inte finns samma riskfaktorer för smittspridning utomhus, säger Jonas Olsson, ansvarig på Visit Halland.

Nya semesterformat

Region Halland prioriterar nu bort marknadsföring mot utlandet och vänder sig istället till svenskarna. Två projektledare är anställda som tillsammans med halländska företag ska utveckla nya semesterformat för att locka turister till Halland.

– Vi fokuserar nu på att få upp den nya svenska hemsidan först, säger Lisa Söderholm, kommunikatör på Visit Halland.

Hör mer om hur Visit Halland resonerar och förbereder sig för turistsäsongen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet