I klippet ovan berättar hotellägaren Lotta Ericsson varför danskarna är så lockade av Simlångsdalen, vad den nya färjelinjen kan innebära och satsningar som görs. Foto: SVT/Stena Line

Färjelinje mellan Grenå och Halmstad ska ta fler danska turister till Simlångsdalen

Uppdaterad
Publicerad

På lördag går första turen på den nya färjelinjen mellan Halmstad och danska Grenå. Något som företagarna bakom Destination Simlångsdalen jublar över. Förhoppningen är stor på att ännu fler danskar kommer till byn och gynnar den lokala besöksnäringen.

Destination Simlångsdalen startade som ett projekt att renovera befintliga vandringsleder med hjälp av EU-pengar.

– Sen har vi fortsatt att jobba för att få besökare till Simlångsdalen. Bland annat Danska fall som nu är den näst största sevärdheten i Halland, säger Lotta Ericsson, ordförande på Destination Simlångsdalen och hotellägare i byn.

Under högsäsong är redan nu sextio procent av gästerna på hennes hotell i Simlångsdalen från Danmark. Den nya färjelinjen från Grenå till Halmstad är ett välkommet tillskott.

– Nu hoppas vi på ännu fler danskar under ännu längre säsong, säger Lotta Ericsson.

I klippet ovan berättar hon varför danskarna är så lockade av Simlångsdalen, vad den nya färjelinjen kan innebära och satsningar som görs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.