I klippet hör du Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad. Foto: SVT

Så ska Halmstad slå mynt av färjelinjen

Publicerad

Ett helt nytt färjeläge för passagerartrafik har inneburit investeringar på 170 miljoner kronor i hamnen i Halmstad. Men samarbete över gränserna ska se till att det lönar sig på sikt.

Färjelinjen för Halmstad närmare Jylland. Kommunens ledande politiker tror att det ska stärka företagslivet och turismen. Inför invigningen har Halmstad och Norddjurs kommun i Danmark undertecknat en avsiktsförklaring om tätare samarbete.

– För vår logistiknäring och företagarna här är färjelinjen en jätteviktig koppling till Danmark. Jag tror också vi kommer se väldigt många fler danska turister i Halmstad. Men det är självklart även en möjlighet för Halmstadborna att komma lite närmare Århusregionen som är väldigt spännande, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

Halmstads kommun har skjutit till 126 miljoner kronor av de 170 miljoner som investerats i området kring färjeläget i hamnen.

I klippet ovan hör du varför Jonas Bergman (M) anser att det är ett klokt sätt att använda kommunens finansiella resurser. Han berättar även vad Halmstads kommun gör för att dra vinning av den nya färjelinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.