Enis Tahiri, Anna Levander och Bruno Gilderson är glada över conteinern. Foto: Foto: Dennis Franco/SVT

Container blev boxningsklubbens räddning

Uppdaterad
Publicerad

Restriktionerna har drabbat många idrotter men särskilt inomhus- och närkontaktsporter. Varberg boxningsklubb har tappat mer än hälften av medlemmarna då de haft stängt under vissa veckor och tvingats minska antalet deltagare på träningarna.

– När jag inte fick komma hit för att träna och svettas så kändes som en del av mig dog, säger 17-årige boxaren Enis Tahiri från Varberg.

Det varit ett tufft år för Varberg boxningsklubb. Klubben har varit nära att läggas ner av ekonomiska skäl. Men med en container har ordföranden lyckats rädda klubben.

Idéen från USA

– Cirka 80 av 140 har slutat och inte kommit tillbaka, detta har drabbat ekonomin i klubben. Jag började titta på Youtube och såg hur andra klubbar hade gjort i USA och då köpte vi containern, säger Amilcar Garcia Lopez, ordförande för Varberg Boxningsklubb.

Containern står vid Kurtinen bara några 100 meter från Djupa Dräkt havsbad. Den är utrustad med tre balkar för att hänga säckarna på och inne i containern förvaras övrig träningsutrustning. Träningen sker på gräsplanen utanför.

– Vi har en stor yta här som vi kan träna på och det gör att vi kan vara fler här än i själva lokalen, säger 17-åriga Enis Tahiri, en av medlemmarna.

Hör ordföranden och medlemmarna berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.