Foto: Claudio Bresciani, TT

Därför slutade trygghetslarmen fungera

Publicerad

Trygghetslarmen i Falkenberg och Varberg som tidigare i år slogs ut var på grund av en driftstörningar hos operatörerna Tele2 och Comviq.

I slutet på januari i år drabbades cirka 2 700 personer med trygghetslarm i Falkenbergs och Varbergs kommun av att de slutade fungera.

Ställde till problem

Personer med anhöriga som använder sig av trygghetslarm uppmanades av räddningstjänsten att ringa dem för att kolla så situationen var okej. Räddningstjänsten närvarande även på gamla skolan i Karl Gustav.

Rapporten

Nu har rapporten från leverantören kommit som visar vad som gått fel, vilket P4 Halland var först med att rapportera. Anledningen till varför de låg nere var för att leverantören skulle föra över uppgifter till ett nytt system och på så sätt slog det ut mobilnätet och backupsystemet. Johan Klingborg är socialchef i Falkenbergs kommun.

– Vi ser väldigt allvarligt på händelsen, men leverantören har vidtagit tekniska åtgärden och presenterat en plan för att etta inte ska kunna ske igen, säger Johan Klingborg till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer