Mer upplevelse, mindre prestation. Se Elisabeth Hansson berätta om vad som är grejen med boomen för traillöpning. Foto: SVT

Därför springer allt fler traillöpning

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler väljer att springa bort från asfalt och gator och ut på mindre stigar i skogen.

–Vi märker att många tycker att det är mer kravlöst, säger Mellbystrandsbon Elisabeth Hansson som skriver om traillöpning och driver Sveriges ledande webbsajt specialiserad på traillöpning.

SVT Nyheter Halland har i veckan berättat att loppet Bocksten trail run utanför Varberg slår deltagarrekord i helgen. Och så ser det ut för traillöpningen nästan över allt i Sverige just nu.

– Det har exploderat de senaste fem åren. Bland annat har fjällmaratonloppen blivit ungefär fyra gånger så stora, säger Elisabeth Hansson i Mellbystrand som märker av boomen.

Tillsammans med sambon David Andersson driver hon webbsajten Trailrunning Sweden. De skriver om traillöpning, gör podcast om traillöning, arrangerar löprarresor och arrangerar lopp – med mera.

TIPS/ Tre bra trailområden i Halland

Halland är ett bra län för traillöpning, tycker Elisabeth Hansson. Här är hennes tre favoritplatser:

1. Osbecks bokskog, Laholms kommun.

2. Åkulla bokskogar, Varbergs kommun

3. Sandsjöbacka, Kungsbacka kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varberg

Mer i ämnet