Foto: Jessica Gow/TT

David Batra testar skämt i Laholm

Publicerad

Just nu pågår en av tre provföreställningar med komikern David Batra på Laholms teater. Och den här gången har han lovat att tala om ”elefanten i rummet” – att han är gift med moderatledaren Anna Kinberg Batra.

David Batras första kontakt med Laholm var när han och parhästen Johan Glans gick halvnakna över scenen i Laholms teater.

Och nu klär han av sig igen inför Laholmspubliken – fast den här gången mer bildligt – när han väljer att öppna dörren till sitt privatliv och prata om det som alla undrar över – hur är det att vara gift med Sveriges oppositionsledare.

– Folk brukar undra hur en komiker och en partiledare kan bli ihop. Men det är inte så dramatiskt, vi träffades på en fest och stod och snackade halva kvällen och sen blev vi ihop, säger David Batra.

”Nämna elefanten i rummet”

Idén fick David Batra när han uppträdde med Robin Paulsson i Lund. Under den tiden syntes Anna Kinberg Batra i TV och tidningar och komikerkollegan uppmanade honom att ”nämna elefanten i rummet”.

– Jag gick ut och sa att det var kul att vara i Lund och samtidigt trist att lämna familjen i Stockholm. Men jag har inget dåligt samvete, för min fru har det väldigt lugnt på jobbet just nu. Och det tyckte folk var kul. Och då kände jag att jag faktiskt kan skoja om detta, säger David Batra.  

En större turné till hösten

Under tre provföreställningar testar David Batra det nya materialet på Laholmspubliken inför en större stand up-turné till hösten.

Och det är inte heller första gången sedan den där halvnaken-chocken för tjugo år sedan, som David Batras och Laholms vägar korsas igen. Det mest kända exemplet är filmen Kvarteret Skatan reser till Laholm.

Vad är anledningen till att du gör de här testshowerna i Laholm?

– Jag känner till den här lilla mysiga teatern och jag behövde någonstans att börja. Nu är det precis sex månader till jag har premiär med min show Elefanten i rummet, säger David Batra. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer