Hilde Olsen Jorunn Gamst planerar att besöka Molle till sommaren. Foto: Privat och Google

De kör 200 mil för att träffa katten Molle

Uppdaterad
Publicerad

Katten Molle som så gott som dagligen besöker en specifik livsmedelsbutik i Varberg har blivit känd utanför Sveriges gränser. Till sommaren kommer Jorunn Gamst och hennes dotter Hilde Olsen att köra 200 mil, från norra Norge, till Varberg för att få träffa Molle.

Katten Molle har fått en egen plats i en entré i en livsmedelsbutik i Varberg, och han besöker butiken frekvent. Många kunder uppskattar Molle och han har fått fans runtom i Sverige.

För de som vill följa Molle har det startats en Facebookgrupp, som i nuläget har nästan 2.300 medlemmar, där det postas bilder och filmklipp på Molle när han är i butiken.

Jorunn Gamst och hennes dotter Hilde Olsen, som bor i Ravelseidet i Nordreisa kommun i norra Norge, råkade snubbla över Molles Facebookgrupp.

– Vi har följt Molle ett tag och tänkt att vi ska åka ner och träffa honom, säger Jorunn Gamst.

Kör 200 mil

Och nu har de bestämt sig för att göra den 200 mil långa resan från Ravelseidet till Varberg, enbart för att få träffa Molle i verkligheten.

– Vi tar en lite ferie primärt för att träffa Molle, säger Jorunn Gamst.

Besöket är planerat till slutet av juli och de kommer att köra bil hela vägen, en resa som beräknas ta omkring 24 timmar.

– Jag gillar att köra bil, säger Jorunn Gamst.

Men risken finns ju att Molle inte är i butiken när Jorunn och Hilde kommer.

– Vi stannar någon dag så att vi får träffa Molle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.