Molle besöker så gott som dagligen en livsmedelsbutik i Varberg. Foto: SVT

Katten Molle är butikens flitigaste besökare

Uppdaterad
Publicerad

En livsmedelsbutik i Varberg har sedan ett par år tillbaka en något udda stamgäst. Han besöker butiken så gott som dagligen och är uppskattad av många kunder. Han heter Molle och kommer och går som han vill.

Molle, som är en katt, har de senaste två åren besökt butiken så gott som dagligen. Och han är omtyckt av många kunder, som gärna klappar och fotograferar honom.

– Det är den bästa katten som finns, han är snäll och go, och han går aldrig in i affären. Han är en glädjespridare för allt och alla, säger kunden Ann Christin Söder.

Molle har fått en egen plats i butikens entré och där får han lov att vara så länge han inte går in i själva butiken.

– Han gick in i butiken lite i början, men han lärde sig fort att han inte fick det. Så nu sitter han kvar på sin plats, säger Victor Andersson, handlare.

På Molles plats i entrén finns en skylt där det står att Molle älskar att bli klappad, men att man ska låta bil att mata honom. För Molle har ett hem hos en familj som bor i närheten av butiken, och där får han tillräckligt med mat.

Lite svartsjuka

Anessa Iliev är en av Molles familjemedlemmar, och hon berättar att familjen vant sig vid att Molle får uppmärksamhet och kärlek av många fler än av bara familjen.

Är ni svartsjuka?

– Ja, det är lite svartsjuka. Man känner att ”det är min katt”. Men man blir ju glad också när andra klappar honom, då vet man att han är omtyckt, säger Anessa Iliev.

Molle är så populär att han fått en egen grupp på Facebook, i vilken de omkring 2.300 medlemmarna kan posta bilder och filmklipp från deras möten med Molle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.