Anna-Lena Nilsson, Peder Jarnvall, Micke ”Syd” Andersson och Hanna Noorberg är på olika sätt delaktiga i Kärleksveckan i Haverdal. Foto: SVT

De ordnar vecka med kärlek i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Nu anordnas en temavecka med kärleken i fokus i Haverdal utanför Halmstad. En av de delaktiga i arrangemanget är Gyllene Tider-trummisen Micke ”Syd” Andersson.
–Vi ska försöka få människor att förstå hur man kan plocka fram kärleken, säger han.

Idén till kärleksveckan växte fram i en diskussion mellan kyrkoherden Peder Jarnvall och campingdelägaren Anna-Lena Nilsson.

– Vi vill sprida kärlek i världen. Det finns så mycket hat och elände så vi kände att vi vill fokusera på kärlek istället, säger Anna-Lena.

SE MER: Hela tv-inslaget om kärleksveckan

Under veckan anordnas flera aktiviteter, bland annat håller Hanna Noorberg och Micke ”Syd” Andersson en föreläsning om hur man kan stärka sin relation.

– Jag har fått sprida så mycket kärlek med musiken och detta är för mig ett annat sätt att göra folk lugna och glada och därmed framkalla mer kärlek, säger Micke.

En känsla av Las Vegas

På lördag avslutas veckan med drop-in vigslar. Idén kom från Peder Jarnvall.

– Det stora är ju att två människor säger ja till varandra. Och jag tror att drop-in vigslarna är ett sätt att erövra enkelheten och lyfta det ur sammanhang där vi känner att vi behöver ha extra allt, säger han.

LÄS MER: Drop-in-bröllop blev en succé

Är detta unikt?

– Det lär vara så att vi är först i Sverige med att ha det på camping. Men det har gjorts i flera år på exempelvis motorfestivaler och säkert även rockfestivaler.

Positiva till drop-in bröllop

Turid Liljedahl och Björn Skaar från Ålesund bor på campingen under kärleksveckan. De har varit ett par i 15 år och skulle kunna tänka sig drop-in bröllop.

– Det låter spännande, säger Björn.

– Ja, säger Turid.

Paret planerar att åka tillbaka till Norge innan lördagens cermonier äger rum, men om det blir bröllop nästa år återstår att se.

– Haha, kanske, säger de.

Björn Skaar och Turid Liljedahl har varit ett par i många år och skulle kunna tänka sig ett drop-in bröllop. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer