I klippet ovan berättar personalen om varför de valt att vara med i filmen och hur de ser på kommunens agerande. Foto: SVT/Casper Sewerin

Avstängda personalen om kommunens agerande: ”Väldigt ledsna”

Uppdaterad
Publicerad

Sju medarbetare i Halmstads kommun stängdes av efter att ha deltagit i en protestvideo mot schemaförändringar på den dagliga verksamheten.

– Vi blir väldigt ledsna av att förstå att våra arbetsgivare inte förstår vad som ligger i vår proffession. Det är att höja deltagarna, få dem med i samhället som vilken annan kommuninvånare som helst, säger Ann Erixon, personal på den berörda dagliga verksamheten.

Kommunen avböjer att kommentera ärendet igen då utredningen fortfarande pågår. Så här har de svarat tidigare.

– Jag tycker alltid det är viktigt att våra medarbetare får uttrycka sig och de har all rätt att protestera och agera i sådana här situationer, däremot så måste man alltid som medarbetare göra bedömningen i att man är professionell och att vi tar hand om våra kommuninvånare på bästa sätt, säger Charlotte Svensson, HR-direktör på Halmstads kommun i en tidigare intervju till SVT Nyheter Halland.

I klippet ovan berättar personalen om varför de valt att vara med i filmen och hur de ser på kommunens agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.