I klippet ovan berättar Caroline mer om varför hon gjorde klippet och hur hon ser på kommunens agerande. Foto: SVT/Privat

Personal stängdes av efter film i sociala medier – influencer låg bakom idén

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads kommun stängde av personal efter att de deltagit i en protestfilm kring schemaförändringar tillsammans med personer med funktionsvariationer. Kommunen utreder nu om personalens agerande varit olämpligt, men nu visar det sig att det var brukarna själva som var initiativtagare till filmen.

– Varför ska de straffas när det är jag som gjort den? säger Caroline Arvidsson som är influencern bakom protestvideon.

Protesterna i klippet där personalen är med handlar om en föreslagen förändring där personal på daglig verksamhet även ska jobba på brukarnas boende.

Caroline Arvidsson, som är känd influencer på flera olika sociala medier där hon har drygt 43 000 följare, publicerade ett klipp där hon kritiserade förslaget. Något som fick hennes kollegor på den dagliga verksamheten att vilja vara med. Så de spelade in en protestfilm tillsammans med brukare och personal som publicerades på sociala medier.

Det klippet blev senare anledningen till varför kommunen valde att stänga av personalen tillfälligt.

– Jag tycker alltid det är viktigt att våra medarbetare får uttrycka sig och de har all rätt att protestera och agera i sådana här situationer, däremot så måste man alltid som medarbetare göra bedömningen i att man är professionell och att vi tar hand om våra kommuninvånare på bästa sätt, säger Charlotte Svensson, HR-direktör på Halmstads kommun i en tidigare intervju till SVT Nyheter Halland.

Kommunen avböjer att ge nya kommentarer i ärendet då utredningen fortfarande pågår.

I klippet ovan berättar Caroline Arvidsson om varför hon gjorde klippet och hur hon ser på kommunens agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.