Här kan rullstolsburna fiska lax i Nissan – ny brygga invigd

Uppdaterad
Publicerad

Att fiska vid Nissans strandkant i Halmstad har tidigare inneburit svårigheter vad det gäller tillgängligheten för fiskare med funktionsnedsättning. Den nya, anpassade bryggan vid Slottsmöllan underlättar framkomligheten betydligt.

 – Den har möjliggjort att jag kan komma ut och fiska, säger Lars Bengtsson, som själv är en inbiten fiskare och rullstolsburen.

Nu kan personer med funktionsnedsättning kasta draget på ett tryggt sätt utan att riskera att skada sig vid den branta kanten.

– Det har efterfrågats under lång tid. Men det är inte lätt att få till ett bygge vid vattnet, man ska få tillstånd och så vidare. Men nu har vi äntligen fått upp den här, säger Carl Kuylenstierna, ordförande i föreningen Nissans fiskevårdsområde.

Projektet bekostas av Halmstad kommun tillsammans med föreningen. Enligt Carl Kuylenstierna landar summa på runt 100 000 kronor.

Se när Lars preimärfiskar från bryggan i klippet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.