Bagare strör florsocker över semlor i ett kök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vet vad som ska göras, nu ska det bara bli så bra som jag vill”. Häng med bagaren Dennis Halldén från Falkenberg när han förbereder sig för SM i bakning. Foto: Nellie Rolandsson/SVT

Dennis från Falkenberg är Sveriges fjärde bästa unga bagare

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga Dennis Halldén att tävlade nyligen i SM för unga bagare. Följ med till bageriet i Falkenberg där han är delägare och hör honom berätta om känslorna inför tävlingen.

Bland bröd och bullar på bageriet där Dennis jobbar pågår förberedelserna inför SM för fullt. Den 12 mars avgörs tävlingen i Göteborg och fram till dess ska alla detaljer finslipas.

– Den stora ovanan är att allt ska gå så snabbt. Jag tränar mycket på att försöka få allt perfekt så snabbt som möjligt.

Delägare i familjebageriet

Sedan årsskiftet är Dennis delägare i det bageri som hans föräldrar startade för snart 30 år sedan.

– Tankar om att jag sakta men säkert skulle ta över har alltid funnits, men det skedde tidigare än tänkt. Det kändes så rätt och det är nu jag har som mest energi för att jobba och slita, säger Dennis Halldén.

Dennis slutade på fjärde plats i SM för unga bagare och han beskriver det som en stor lättnad.

– Det har varit mycket slit och träning och duktiga finalister, men nu känns det helt fantastiskt, säger Dennis Halldén.

Fjärdeplatsen innebär att Dennis tar plats i juniorbagarlandslaget, som tävlar i VM och andra internationella tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.