Roland Norrman är inte nöjd med valresultatet då flera mindre partier tagit sig in i fullmäktige. Foto: SVT

”Det blir mishmash-politik”

Uppdaterad
Publicerad

Den turbulenta tid inom Laholms kommun senaste mandatperioden kan förklara varför många småpartier tagit sig in i kommunfullmäktige. Laholmspartiet är ett av dem som vuxit. Nu har styrande majoritet med bland annat Moderaterna fler än tidigare att komma överens med.

– Det är olyckligt att det är så många partier som blir inblandade i det här. Det gör att det blir mishmash-politik, överenskommelser och ingen rak politik som kan ta ansvar för framtiden, säger Roland Norrman (M).

Laholmspartiet är tydliga med vilka krav de vill ställa kommande mandatperiod. De har vuxit från att ha en mandat till tre mandat i kommunfullmäktige.

– För det första vill vi ha en stark kommunledning sedan har vi hjärtefrågorna: Höghusen på Klarabäck vill vi inte ha. Vi vill bryta upp samarbetet med Halmstad när det gäller vattnet, det har vi förlorat på. Vi vill prova att införa sex timmars arbetsdag för vårdpersonal och det vill vi ha med bibehållen lön givetvis, säger Bertil Johansson (LP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.