Foto: SVT

”Det brinner lite väl mycket i det området”

Publicerad

Tre bränder i samma område på tre veckor. Polisen befarar nu att samtliga bränder anlagts och att det kan röra sig om samma gärningsperson.
– Jag är oroad över att vi har att göra med någon som går runt och anlägger bränder i det bostadsområdet, säger Martin Inglund.

Under tisdagskvällen larmades räddningstjänsten ut på ett larm om en brand i ett flerfamiljshus på Fyllinge i Halmstad. Det visade sig vara en barnvagn som brann i trapphuset men boende i huset lyckades släcka branden.

Larmet var dock det tredje på tre veckor i området och polisen börjar nu se ett mönster.

– Det brinner lite väl mycket i det här området och man kan befara att de flesta är anlagda, säger Martin Inglund, kommissarie vid polisen i Halmstad.

Boende fick evakueras

Den första branden ägde rum i början av januari. Då började det brinna i ett garage i anslutning till ett bostadsområde och närmare 60 personer fick evakueras till en skola i närheten. Det andra larmet kom i söndags och gällde en mopedbrand som spridit sig till ett förråd. Och igår, tisdag, var det alltså dags igen.

De två första bränderna utreds som misstänkta mordbränder medan gårdagens brand i nuläget utreds som misstänkt skadegörelse.

Vad tror ni ligger bakom bränderna?

– Jag är oroad över att vi har att göra med någon som går runt och anlägger bränder i det bostadsområdet, säger Martin Inglund.

Vad talar för det?

– Om man sammanväger allt så är det lite för mycket bränder för att de ska komma ur intet. Det är inte sannolikt att det här handlar om oaktsamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer