Räddningstjänsten larmades till flera bilbränder under natten. Foto: TT

Detta hände medan du sov

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar stod i brand runtom i länet under natten mot söndagen.

Strax före klockan ett under natten mot söndag brinner fyra fordon på en parkering på Vallås i Halmstad. Branden ska ha startat i en lastbil och därefter spridit sig till tre intilliggande bilar. Samtliga fordon ska ha blivit totalförstörda.

– Branden är misstänkt anlagd eftersom rutan på höger sida är krossad och det brinner i passagerarsätet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Övertänd personbil

Räddningstjänsten larmas under natten till ännu en bilbrand, denna gång på Håsten i Varberg strax efter klockan tre. Där står en personbil med sönderslagna rutor i brand.

– Den är fullt övertänd och det finns andra bilar i riskzonen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen misstänker att också denna brand är anlagd, och en anmälan om skadegörelse genom brand skrivs. Inga andra bilar ska ha skadats.

Ovälkommen besökare

På lördagskvällen försöker en okänd man ta sig in i ett hus i Halmstad. Anmälaren berättar att han försöker hindra mannen i dörren, och mannen gör då ett nytt försök att ta sig in via källaringången.

Enligt anmälaren vet han inte vem mannen är, eller varför han har kommit till hans hus.

Polisen kommer till platsen och griper mannen som är i 30-årsåldern. En anmälan om hemfridsbrott och försök till misshandel skrivs.

Inbrott

Strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen besöker ett par i Fegen sina svärföräldrars lägenhet, och upptäcker att de drabbats av inbrott. En ruta är sönderslagen och det är stökigt i fastigheten.

– Någon har varit inne och röjt runt. Men vad som saknas vet vi inte ännu, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.